Twoje ustawienia



Zapamiętaj mnie
 
 

Kategorie

Narzędzia

Kategorie podobne

Znajdź produkt

 

Lark FreeBird 43.1


Ocena ogólna:
3.7
39
głosów
Polecany przez: 791/1529 osób (
52
%)


oceń produkt:

poleć produkt: polecam nie polecam
Jakość:
Cena:
Wygląd:
2.8

4.1

3.8

Dodaj swoją opinię!



« Zobacz pełny opis i prezentację Lark FreeBird 43.1





Opinie o Lark FreeBird 43.1

 


Pokaż opinie dodane w okresie: Sortuj opinie według:
Ocena ogólna:


Jakość:

Cena:

Wygląd:

Autor: Janek(gość)/eGospodarka.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: ponad rok
Data napisania opinii: 21.11.2010 | Czy oceniający poleca ten produkt? NIE

Zalety produktu:
- Można w niej korzystać bez problemu z innych map wgranych na kartę. Dobrze wskazuje drogę

Wady produktu:
- Po roku użytkowania wiesza się. nawala ekran dotykowy, np. wciskam menu a wchodzi mi w tryb nocny,lub wciskam powiększ to wyłącza się. Czytałem w internecie, że coś się odkleja od panelu i nawigacja wariuje, a naprawa tyle kosztuje, że można kupić nowa.

Opinia o produkcie:
Ogólnie może być.


Przydatność opinii 49% (
113/231
osób)
| Oceń tą opinię: przydatna / nieprzydatna


Ocena ogólna:


Jakość:

Cena:

Wygląd:

Autor: angry(gość)/e-commerce.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: ponad rok
Data napisania opinii: 21.05.2010 | Czy oceniający poleca ten produkt? NIE

Zalety produktu:

Wady produktu:
- awaryjność

Opinia o produkcie:
Gdy działa, to jest to całkiem dobra nawigacja. Niestety pewnego dnia, tuż po upływie okresu gwarancji, nagle przestał działać ekran dotykowy. Na forach internetowych widać, że sprzęt marki "lark", jest bardzo awaryjny, co mój przypadek niestety potwierdza. Nie polecam...


Przydatność opinii 49% (
119/241
osób)
| Oceń tą opinię: przydatna / nieprzydatna


Ocena ogólna:


Jakość:

Cena:

Wygląd:

Autor: Fas(gość)/e-commerce.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: miesiąc
Data napisania opinii: 23.03.2010 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK

Zalety produktu:
- Cena,
- wygląd,
- funkcjonalność,
- możliwość wgrania innej mapy,

Wady produktu:
- ok 4-7 minut poszukiwanie sygnału z satelit przy zimnym starcie,

Opinia o produkcie:
Jestem w pełni zadowolony z produktu, przy tej cenie w zupełności sprawdziła sie ta nawigacja w warunkach jazdy po polskich drogach.


Przydatność opinii 52% (
120/233
osób)
| Oceń tą opinię: przydatna / nieprzydatna


Ocena ogólna:


Jakość:

Cena:

Wygląd:

Autor: tomas(gość)/e-commerce.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: dopiero co kupiłem
Data napisania opinii: 29.12.2009 | Czy oceniający poleca ten produkt? NIE

Zalety produktu:

Wady produktu:
- zawiesza sie

Opinia o produkcie:
kupilem zaledwie dwa tygodnie temu i wyjechalem za granice nie chce mi sie wlaczyc co mam zrobic


Przydatność opinii 57% (
39/69
osób)
| Oceń tą opinię: przydatna / nieprzydatna


Ocena ogólna:


Jakość:

Cena:

Wygląd:

Autor: mateo(gość)/e-commerce.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: rok
Data napisania opinii: 11.12.2009 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK

Zalety produktu:
- dobra cena czytelność

Wady produktu:
- na razie nie stwierdziłem

Opinia o produkcie:
ogulnie jestem zadowolony z zakupionej nawigacji prosta czytelna łatwa w obsłudze czytałem wcześniejsze opinie że ktoś miał problem z synchronizacją nawigacji z kompem mnie zajeło to chwilę wszystko działa ok wżuciłem mapy na kartę pamięci tak do sprawdzenia czy łatwo jest to zrobic i łatwo ale i tak kożystam z orginalnych map kture zakupiłem a to że instalowałem to tylko z nudy tak dla zabawy


Przydatność opinii 56% (
41/73
osób)
| Oceń tą opinię: przydatna / nieprzydatna


Ocena ogólna:


Jakość:

Cena:

Wygląd:

Autor: Ewa/e-commerce.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: 3 miesiące
Data napisania opinii: 02.10.2009 | Czy oceniający poleca ten produkt? NIE

Zalety produktu:
- Co z tego że niska cena - zapałki kosztują mniej i mają mniejszą awaryjność.

Wady produktu:
- ZAWIESZA SIĘ

Opinia o produkcie:
Kupiłam ze względu na niską cenę mimo przeczytanych opinii że Larki często zawieszają się. Pomyślałam że jak ktoś grzebał w oprogramowaniu to sam go zepsuł i udaje greka. Używałam toto tylko jako GPS z oryginalnym oprogramowaniem żadne filmy, muzyczki itp nic nie kombinowałam i po trzech miesiącach po wyłączeniu i ponownym włączeniu pokazał mi ekran powitalny. Oddałam do naprawy gwarancyjnej. Efekt - po 20-tu dniach dzwonię - proszę zadzwonić w przyszłym tygodniu. Dzwonię - proszę zadzwonić w piątek. Dzwonię - proszę zadzwonić... Biust już sobie rozhuśtałam chyba rypnę kogoś w oko. Nie polecam tego badziewia choć by ze względu na olewający serwis


Przydatność opinii 57% (
38/67
osób)
| Oceń tą opinię: przydatna / nieprzydatna


Ocena ogólna:


Jakość:

Cena:

Wygląd:

Autor: Adik(gość)/e-commerce.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: miesiąc
Data napisania opinii: 16.08.2009 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK

Zalety produktu:
- Wygląd,
- cena.

Wady produktu:
- Słaby wyświetlacz w dzień, niekiedy "wiedzie na manowce", a przede wszystkim kłopoty z synchronizacją z PC. Męczę się z tym już od kilku godzin i światełka nie widać.

Opinia o produkcie:



Przydatność opinii 53% (
47/88
osób)
| Oceń tą opinię: przydatna / nieprzydatna


Ocena ogólna:


Jakość:

Cena:

Wygląd:

Autor: Andrzej B(gość)/senior.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: miesiąc
Data napisania opinii: 28.07.2009 | Czy oceniający poleca ten produkt? NIE

Zalety produktu:
- Umiarkowana cena,
- ładny wygląd.

Wady produktu:
- Po miesiącu od zakupu "stracił głos". Minęło 20 dni od oddania do reklamacji w sklepie AGD, skąd został wysłany do serwisu i tam pozostaje.

Opinia o produkcie:
Każde urządzenie ma prawo się popsuć i od tego są serwisy gwarancyjne. W moim przypadku "Lark" nie spełnia oczekiwań. Poinformowano mnie, że na naprawę mają 21 dni. Nie wiadomo, czy od czasu zgłoszenia reklamacji, dostarczenia do serwisu
i czy są to dni kalendarzowe czy robocze.
AGD "umywa ręce", reklamację przyjęli, sprzęt wysłali i trzeba czekać. To, że był kupiony właśnie na sezon letni nikogo nie obchodzi.
Moim zdaniem tego rodzaju urządzenie powinno natychmiast być wymieniane, lub zwracane pieniądze. Powinno też być sprzedawane z aktualną mapą, aby ułatwić życie mniej doświadczonym komputerowo klientom.


Przydatność opinii 54% (
38/70
osób)
| Oceń tą opinię: przydatna / nieprzydatna


Ocena ogólna:


Jakość:

Cena:

Wygląd:

Autor: Sirg(gość)/e-commerce.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: 3 miesiące
Data napisania opinii: 12.07.2009 | Czy oceniający poleca ten produkt? NIE

Zalety produktu:
- * Możliwość łatwego odblokowania Windows CE przy odrobinie zabawy z urządzeniem
- * duży, przejrzysty wyświetlacz
- * obsługa kart SDHC do 16GB
- * płynna obsługa map, sygnał łapany zazwyczaj szybko
- * stabilny uchwyt, urządzenie nie klekocze i nie chwieje się
- * urządzenie odblokowane, można wgrywać własne mapy

Wady produktu:
- * Brak funkcji Hard Reset w przypadku, gdy nastąpi awaria systemu uniemożliwiająca włączenie urządzenia
- * brak przycisków głośności
- * brak dołączonego oprogramowania na CD do synchronizacji z komputerem
- * bardzo słaby sterownik audio. Dźwięk na słuchawkach bardzo niskiej jakości
- * kiepski odtwarzacz filmów. Filmy przycinają się, często wyświetlane są w błędnych proporcjach
- * tragiczny głośnik
- * system Windows CE w wersji Core - najuboższa wersja
- * niewykorzystane możliwości Windows CE (obsługiwane jedynie: formaty video: WMV, audio: WMA, zdjęcia: JPG, BMP i pliki tekstowe: TXT. Nie obsługuje nawet plików MP3, trzeba konwertować)
- * sprzęt nie zalecany do zabawy z oprogramowaniem. Błędna ingerencja w rejestr i mamy po urządzeniu.
- * pomimo zastosowania powłoki antyodblaskowej, nie da się nic dostrzec na wyświetlaczu przy nieco jaśniejszym świetle słonecznym
- * brak udostępnionych przez Larka ROM-ów
- * Lark nie oferuje możliwości aktualizacji oprogramowania, można jedynie zaktualizować aplikację mapy
- * slot na kartę SD nie jest niczym zabezpieczony. Łatwo może dostać się do niego kurz, wilgoć.
- * sprzęt Larka ma bardzo dużą awaryjność

Opinia o produkcie:
Szczerze, nie polecam tego sprzętu. Po pierwsze ze względu na jego awaryjność, po drugie ze względu na słabe oprogramowanie i niskiej klasy podzespoły Larka. Jeżeli chodzi o sam odbiornik GPS to sprawuje się bardzo dobrze. Sygnał łapany jest szybko i ciężko go zgubić nawet w pomieszczeniach zamkniętych.

Wykonanie wydaje się być dobre, przyzwoite tworzywo, estetyczny wygląd. Łatwy montaż na szybie samochodu.


Przydatność opinii 53% (
42/79
osób)
| Oceń tą opinię: przydatna / nieprzydatna


Ocena ogólna:


Jakość:

Cena:

Wygląd:

Autor: olowek74(gość)/e-commerce.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: miesiąc
Data napisania opinii: 18.06.2009 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK

Zalety produktu:
- cena
- mapa map 6 , ale po płatnym rozszerzeniu
- duży ekran
- możliwość używania innych map zainstalowanych na karcie SD bez kombinowania w urządzeniu
- w miarę szybko łapie fixa
- gniazdo kart SD

Wady produktu:
- stosunkowo niska jakość odtwarzania zdjęć, które można wgrać na kartę
- po symulacji jakiejś trasy trzeba zawsze podawać punkt początkowy nowej, bo automatycznie wybierana jest ostatnia pozycja GPS i następna trasa zaczyna się od punktu X a nie od np: domu
- krótko pracuje na baterii, ale w samochodzie i tak na stałe podłącza się nawigację do zapalniczki, a na symulację trasy w domu jednak akumulator wystarcza
- dość długo wyznacza dłuższe trasy, nawet kilkadziesiąt sekund

Opinia o produkcie:
Za około 300 złotych Lark 43.1 to całkiem dobra nawigacja. Trzeba jedynie wykupić rozszerzenie do MapaMap 6 Top bo fabrycznie instalowana jest, dosyć okrojona wersja Easy. Przynajmniej tak było w moim sprzęcie.

No i trzeba jednak samemu myśleć na drodze, bo zdarzają się wpadki w nawigacji. Przekonałem się o tym symulując pewną trasę w moim miasteczku. Plan jest szczegółowy, ale najkrótsza trasa wiodła przez obecnie ślepą ulicę, na końcu której od jakichś dwóch lat jest szlaban i nie można przejechać, ale to może wina aktualizacji mapy. Niestety roczny karnet też kosztuje.

Poza tym urządzenie sprawuje się dobrze. Duży wyświetlacz, dobra głośność. Dodatkowo można wgrywać zdjęcia, filmy i muzykę. Niestety nie można słuchać muzyczki w czasie nawigacji, ale co tam. Mam radio w samochodzie. Nie próbowałem jeszcze, ale w instrukcji i na forach czytałem, że bez problemu można używać innych map niż fabryczna instalowanych na karcie SD.


Przydatność opinii 56% (
40/72
osób)
| Oceń tą opinię: przydatna / nieprzydatna



 

strony : [ 1 ] . 2

Dodaj opinię o produkcie Lark FreeBird 43.1


Imię / nick:

Jeżeli masz już konto w serwisie, najpierw się zaloguj. Dzięki temu opinia zostanie podpisana Twoją nazwą użytkownika, a Ty będziesz mógł ją później łatwo odnaleźć na liście "moje produkty".

Ocena ogólna:


Jakość:
Cena:
Wygląd:




Zalety produktu:

Wady produktu:


Opinia o produkcie:



Czy polecasz ten produkt:


Posiadam/korzystam z tego produktu: